DE BLOEDHOND

GESCHIEDENIS

De Bloedhond is één van de oudste rassen en kent een rijk verleden tot aan de middeleeuwen terug. Bloedhonden staan bekend om hun fantastische speurvermogen. Weet u waar de naam Bloedhond vandaan komt?

RASSTANDAARD

De rasstandaard bestaat uit een aantal regels (raspunten) die de ideale vertegenwoordiger van het ras beschrijven. Een keurmeester gebruikt de standaard om te beoordelen in hoeverre individuele dieren het ideaal benaderen.

De standaard wordt opgesteld door de officiële rasvereniging in het land van oorsprong. Soms wordt de standaard bijgesteld. De standaard wordt door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) vervolgens in verschillende talen gepubliceerd. www.fci.be

In het algemeen bevat de standaard een korte beschrijving van de geschiedenis en het oorspronkelijke gebruiksdoel van het ras. In principe moeten aard en uiterlijk van het ras in overeenstemming zijn met gebruiksdoel en historie.

Het grootste deel van de standaard bestaat uit een beschrijving van het exterieur, maar er is ook aandacht voor gedrag/temperament